Creative coaching voor kinderen

Peter Palm

Creatief coachen voor kinderen

Creatief coachen is vooral leuk. We gaan de meest fantastische kunstwerken maken die na afloop mee naar huis mogen worden genomen.

Creatief coachen werkt goed bij kinderen die zich moeilijk verbaal kunnen uiten, die introvert zijn, die vaak boos zijn of heel druk, (faal)angstig maar ook als er helemaal niets aan de hand is, vindt een kind het doorgaans erg leuk om creatief bezig te zijn. Tegenwoordig weten kinderen soms niet meer hoe dat 'moet' (niets moet natuurlijk) omdat ze alleen met hun telefoontje of tablet bezig zijn. Door dat creatieve deel weer te 'ontdekken', kan er een heleboel positieve energie aangeboord worden. Ook heel goed voor hun zelfbeeld en ontwikkeling!

Als ouders zijn jullie er gewoon bij. Jullie kunnen ervoor kiezen om mee te doen of om gewoon te kijken met een kopje thee of koffie.

Ik sta onder supervisie van Patty Koll ( psycholoog en systeemtherapeut ) mocht mij tijdens de creatieve sessies iets bijzonders opvallen dan kan ik, uiteraard in goed overleg met jullie als ouders, haar vragen een keer aan te sluiten.

 

Wie ben ik?

Ik heb als creative coach een geheel eigen werkwijze. Als zogenaamd 'leesblind' (dyslectisch) kind begreep ik de wereld in beelden. Bij mij zijn verbeelding en creativiteit mede daardoor sterk ontwikkeld. Daarbij heb ik ook een groot improvisatievermogen.

Na mijn opleiding aan de kunstacademie in de jaren '80 ben ik altijd werkzaam geweest als kunstenaar en docent (www.peterpalm.nl )De meeste kennis voor mijn creatief coachen heb ik opgedaan met mijn werk bij de FOBA, dit is de psychiatrische crisisafdeling van de Hartelborgt jeugdgevangenis. Hier gaf ik les aan jongeren die een ernstig misdrijf hadden gepleegd waarvoor zij niet (volledig) toerekeningsvatbaar waren. Het tekenen en schilderen was voor hen een uitlaatklep, een manier om hun innerlijke wereld te uiten en te tonen aan de buitenwereld. De werkstukken die zij maakten, droegen bij aan hun herstel. Ik heb hiervoor verschillende methodes ontwikkeld die de grondslag zijn voor mijn creatief coachen. Ook heb ik workshops verzorgd en als gastdocent les gegeven op scholen.